torsdag 29 december 2016

När julen blåst förbi...

Hej från sjukstugan!
Så var snart de sista decemberdagarna över. Själv har jag legat under täcket sedan söndag kväll, men imorgon (fredag) ska jag försöka mig på en dag på jobbet...

Har inte orkat göra nåt extra och inte har jag fotograferat något här hemma, och nu ikväll är det för mörkt att göra det. Därför tänkte jag bjuda på några instagrambilder som visar ganska bra hur mitt december sett ut, till en del iallafall.



Min amaryllis som hänger på spegeln visade jag i ett inlägg HÄR, där man kunde kolla ett filmklipp hur jag gjorde. Nu är alla klockor utslagna (ursäktar att jag inte har bild på det, kanske jag hinner imorgon), och det är så mäktigt! De är så stora och vackra, dessutom är det med det första man lägger märke till när man kommer in till oss.


Idag slängde jag ihop en sats "Fudge med turkisk peppar" som jag hittade recept på i tidningen Hus&Hem som jag fick som försenad julklapp.
Egentligen ska det vara svart karamellfärg i, så att bitarna blir svarta, men det hade jag inte hemma. Riktigt gott blev det. Fudge är ju alltid SÖTT, så många bitar vill man inte äta åt gången, men barnen var stormförtjusta! De är inte alls så starka som de låter. Dottern gillar inget starkt och nästan inga svarta godisar, men nog dessa.

Hade med lite fudge till mina föräldrar idag när vi hade vår julmiddag nu då de kommit hem efter en månad i solen.


Recept:
3 dl grädde
4 dl socker
50 g smör
4 msk ljus sirap
1 påse turkisk peppar
200 g mjölkchoklad
(svart karamellfärg)

- Krossa turkisk peppar och ta lite till sidan för garnering.
- Blanda alla ingredienser, förrutom choklad (och karamellfärg), i en tjockbottnad kastrull.
- Koka upp under omrörning till 120 grader.
- Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör om tills den har smält. (Färga med karamellfärg) och häll i en form klädd med bakplåtspapper.
- Strö över resten av den krossade karamellen och ställ in ett par timmar i kylen.
- Skär upp i passligt stora bitar.

Ska avsluta med en bild på årets dörrkrans som jag inte visat här på bloggen ännu.


Det var allt från mig idag.
Blev ett decemberinlägg med mobilbilder och instagramkollage...

Kanske ni testar fudgen till nyåret?
Det var riktigt enkelt och den stelnade på en timme.
Lycka till.

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

1 kommentar:

Anonym sa...

Så fint det blev med amaryllisen. Det måste jag prova till nästa år.
Gott Nytt År!/Nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen