onsdag 22 februari 2017

Årets första "bloggtips"!

Nu är det återigen dags att surfa runt i bloggvärden och kolla in vad det skrivits om. Jag brukar ha bloggtips ett par gånger per år, så nu kör vi det första för 2017.


1. Skillnadens trädgård
Sara Bäckmo publicerade idag ett fantastiskt inlägg om gödsel för trädgården. Hon har fina tips och förklaringar på olika sätt hur hon tillför gödsel till köksträdgården utan att hämta hem stallgödsel. Dessutom hade hon flera filmklipp i inlägget som verkligen visade hur hon bär sig åt. Mer kan ni läsa genom att klicka er vidare till hennes inlägg "Gödsel för oss som inte har djur".
Det här är annars en blogg som jag kan sitta framför i timmar och bara klicka mig från inlägg till inlägg. Som en bibel för odlingsnördar!

2. Spira
Kunde inte låta bli att bli inspirerad av Nina som hade gjort en god chokladpudding. Den passar bra som mellanmål och innehåller endast en gnutta socker. Klicka in er på hennes blogg för bilder och recept "Recept: Enkel men lyxig chokladpudding". Receptet hade hon hittat på Saras blogg som jag tipsade om här ovan, och hon har länk i sitt inlägg till orginalreceptet.
Testade denna idag, men gjorde den mjölkfri, och använde en kokos-mandelmjölk. Rikigt gott!

3. Rose garden Malevik
Den senaste tiden har det kommit massor av intressant och inspirerande inlägg om vårblommor och arrangemang på den här bloggen. Igår hade det kommit ett inlägg som heter "Tulpaner med lök ~ Tulips with bulbs", där han gjorde buketter av tulpaner med löken kvar, som dessutom inte behövde något vas!

4. Lev mer på mindre
En annan fin blogg som ger oss matnyttiga tips om odling, och självhushåll, men även hur man kan leva mera medvetet. För ett par dagar sedan skrev hon ett inlägg om färska frysta tomater. Jag tyckte det lät intressant, eftersom jag gillar enkla och snabba lösningar när det kommer till förvaring av egen skörd. Läs mer i inlägget "En färsk tomat varje dag".

5. Fikastunder
En blogg med fina tips och recept som jag kikar in hos lite nu som då. Idag upptäckte jag att hon satt upp recept på "Kesogröt" som såg så underbart god ut!
Jag kämpar riktigt med att hitta något jag vill äta till morgonmål (det är nog någon fas jag går igenom). Uppskattar verkligen alla dessa tips man hittar på bloggar och instagram, som underlättar min vardag då jag försöker att hitta hälsosammare val i kosten.

Idag blev det fokus på mat, odling och arrangemang av vårblommor.
Hoppas det gav er läslädje!

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen