tisdag 21 februari 2017

GRÄNSLÖS Välgörenhetskonsert 2017

I lördags var det 5 års jubileum för välgörenhetskonserten GRÄNSLÖS.
Det var mitt fjärde år närvarande. Konserten går inte att jämföra med någon annan man tidigare varit på. Hela kvällen återspeglar kärlek, värme, gemenskap och inlevelse.

Jag får citera Margareta Sundkvist som skrev om konserten i lokaltidningen:
"Välgörenhetskonserten Gränslös bygger broar och river murar. Alla är med och trivs tillsammans."


Kvällens värd som även stod för både sång och gitarr var naturligtvis Dennis Rönngård. En underhållare och naturbegåvning på scenen som har en fantastisk hand med Gränslöskören.

Kvällens alla underhållare:
Gränslöskören
Christine Sten
Fanny Sjölind
Otto Palmborg
Alva Nygård
Andreas Forsman
Dennis Rönngård
Johan "Nisse" Nybäck (trummor)
Joel Svenfelt (gitarr)
Adam Rönn (bas)
Lars-Victor "Lavi" Öst (piano)

Några av dem hade jag inte hört sjunga tidigare, så det var trevligt med nya ansikten inom musiken. Till dem hörde Fanny och Otto, båda helt fantastiska sångare. Vilka röster! Christine tror jag att varit med varenda år och jag har även hört henne i andra samanhang. Hon har en otroligt vacker och stark röst, man fick gåshud när hon tog i! Alva har jag inte hört live tidigare. Hon är en 16 år lokal tjej, med en klar och vacker röst. Ni kanske hörde henne i UMK där hon deltog med låten "Arrows". Andreas har varit med i kören alla år och jag har hört honom sjunga många gånger tidigare, men detta var nog en av de bästa framträdanden jag sett. Dennis hörde jag sjunga första gången redan då vi gick på högstadiet. Han är en sådan som är inblandad i lite alla möjliga event då vi snackar musik. Begåvad kille.
De var alla jättebra, och det jag tyckte var roligt var att de alla hade så olika röster. De bjöd verkligen en variation i både röster och låtval. Tack gänget för underhållningen!

Övre raden från vänster: Dennis Rönngård, Alva Nygård och Andreas Forsman.
Nedre raden från vänster: Christine Sten, Fanny Sjölind och Otto Palmborg.

Årets tema var "Svenska klassiker".

Glädjen i kören är helt makalös!
Det smittar verkligen av sig på alla som är där. Och Andersénsalen var nästan fullsatt! Runt 400 personer uppskattades finnas i publiken. Det var flera företag som hade reserverat platser för sina anställda. Att bjuda in för en trevlig kväll med kollegor och samtidigt göra nytta, eftersom pengarna från biljetterna bildar en riktigt fin summa pengar som går till hjälpmedel mm för funktionshindrade i nejden.


Jag var på plats med kameran i högsta hugg (ja, eller den stod i stativet, annars hade det blivit väldigt skakigt). Hade tänkt filma lite små snuttar, men när jag kom hem hade jag 50 minuter film-material! Hoppsan.. Fick klippt materialt så att ni nu har en film på 23 minuter att titta på, så att även ni får uppleva en del av konserten.
Känslan och stämningen går ju inte att jämföra mellan att vara på plats eller att se en film, men ni får en idé om kvällen iallafall.

Varsågod, här är filmen:
Ser du inte filmen? HÄR kan du se den direkt på youtube.

Det finns en längre variant på ca 32 minuter ifall man vill höra mer av alla låtarna, ni hittar den HÄR.

Pengar som kommer in går till gått ändamål. Vinsten går oavkortat till FDUV (Förbundet de utvecklingsstördas väl) i Jakobstadsnejden. Med åren har de fått cyklar, möbler och andra upplevelser som både hjälper och ger guldkant i vardagen.

Jag vet inte vad pengarna kommer att gå till detta år, men vill ni läsa om tidigare år så hittar ni dem i länkarna här under.

Här hittar ni inlägg från Gränslös konserterna 2014 och 2015.

Vill ni bekanta er med ett annat projekt som leds av Dennis (Kulturhuset, Pedersöre kommun) så kan ni kika in på Glädjespridarnas hemsida. De åker runt och sprider musik och glädje inom vård och omsorg, allt från barnomsorg till äldrevård.

Nu måste vi vänta ett helt år innan vi kan närvara på nästa Gränslös konsert...
Jag kommer inte att missa den!

Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen