tisdag 4 december 2018

Lucka 4: Arrangemang


Arrangemang inför julen är så roliga att göra.
Om man dessutom får göra det i stämningsfull omgivning och med härligt sällskap så kan det inte bli annat än en fullträff!

Nyligen så hade jag anmälat mig själv och min väninna Nina till Sunds julpysselkväll, som ordnas årligen. Då är det uppdukat med inspiration. Stora och små arrangemang, planteringar, arrangemang med ljus, kransar osv. Vill man så kan man även köpa färdiga produkter, men annars så gör man sina egna. Dessutom har de nästan fullbemannat med personal som ger råd och hjälper till där det behövs.
Här är hon då, Nina. Väninnan, min partner in crime, bloggsyster, mitt bollplank, min personliga IT-tekniker, trädgårdssällskapet i vått och torrt. Alltså den här listan kan jag göra huuuuur lång som helst!


Hmm.. Ser ut som att vi hade väldigt roligt.
(Denna bjuder jag på... fniss...)


Min plantering före-efterDet blev en plantering med ljushållare och en krans.

I korgen planterades en Echeveria och en Muehlebeckia. Använde två svarta ljushållare med lång pinne och en mossig kvist fick spräta lite sådär halvstökigt. Det är planterat i vitmossa och ytan är täckt med tunn grön mossa.
Jag är ju mest för det naturliga, men en liten grön tomte fick sitta där bak i snåret.Kransen är gjord av tre olika naturmaterial. Tall, blåbärsris och lingonris. Den finska skogen i ett nötskal så att säga (eller den nordiska skogen kanske).Ett ljust beigegrått band med silverprickar på och ett lädersnöre i aningen mörkare nyans fick bli en slarvig rosett.


En riktigt trevlig adventskalender hängde i växthustaket där vi stod.
Den var gjord av en enkel grankvist och med numrerade tags i trä. På snöret hade de satt fast godisar med små klädnypor. Skulle kanske inte använda gran inne, eftersom luften är torr och den börjar barra snabbt. Men tall, ädelgran eller något lövträd fungerar ju också, även om det inte ger grönskan. Granen är ju fyllig och fin när den har barren som sitter så tätt.Hemma får planteringen pryda i vardagsrummet med vita ståtliga kronljus.
Dottern har flyttat fram tomten, eftersom hon tyckte att jag gömde den för mycket... Älskade unge 💝På bordet står också två av geléljusen som jag gjorde förra året.
Vill ni läsa mer om det så hittar ni länken HÄR.

Håll utkik idag!
Det kommer att publiceras ett separat inlägg med vinnarna från lucka 1.

/ Kitty 
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

2 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Kul att se er in action och fin krans!
/Anette

♥Min Eden♥ sa...

(flabb) Tack för sällskapet!! Det var en mycket trevlig kväll, trädgårds-systra min <3
\Nina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen