söndag 26 juni 2016

Sköna söndag

Härligt söndagsväder idag. Vi tänkte åka ut till Lillsand (en långgrund sandstrand i Fäboda, Jakobstad) idag och bada med barnen. När vi kom dit ångade det på något vis ur havet, eller det trodde vi... Tills barnen gick ut i vattnet och en stund senare så försvann omgivningen! Det var en tjock dimma som plötsligt drog in över kusten!Det blev värre på ett par minuter...Det blev ganska snabbt nästan tomt på stranden.
Vi var ut vid klipporna, så man kan tydligt se hur vi var mitt i dimman!


Det blev kallt och blåsigt, så vi åkte därifrån. Vi hann inte många kilometer innan vi var tillbaka i vackert väder... Men bakom oss såg vi att dimman låg kvar.
Hungriga som vi var så åkte vi in till stan och åt en sen lunch. Satt och drack kaffe medans barnen busade i "Lektornet" och sedan åkte vi hem igen.

På kvällen klippte jag gräset. Trädgården ser så mycket snyggare ut med nyklippt gräsmatta.
Det var fruktansvärt varmt och soligt. Härligt, mindre mygg då, men svettigt, eftersom vår gräsklippare inte drar fram sig själv. Fick gå in och dricka ett glas vatten när jag var klar. Sedan gick jag ut igen.


Och när gräsmattan är klippt så kommer följande steg, att breda ut gräsklippet mellan grönsaker och perenner! När vi klipper våran gräsmatta så blir påsen just och just full...


Eftersom gräset inte räcker till alla mina odlingslådor och blomrabatter, så blir det påfyllt i etapper. Jag har odlingslådor som helt saknade gräsklipp på ytan ännu. Varje gång det regnar så blir bladen fulla av jord och sand. När man har gräsklipp under så hålls de mycket renare. 


Mangold, Lila grönkål och dill
Nu finns det gräsklipp i alla odlingslådor och den nya skuggrabatten fick påfyllt lite gräs, men det är fortfarande allt för lite. Det blir tunna och glisa lager varje gång, bara för att få det att räcka till. Kanske jag borde fråga grannen om jag får deras gräsklipp också!

Idag blir det att gå och lägga sig tidigare, för imorgon återgår jag till jobbet efter att ha varit hemma i tre veckor! Startar med en 6-dagars arbetsvecka!

Ännu finns det chans att delta i utlottningen! Efter kl.00 ikväll drar jag vinnaren, så drygt 1,5 timme har ni på er ännu! 

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar
Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

1 kommentar:

Marias Memoarer sa...

Spännande med sommarens snabbt växlande väder :) Men synd att strandutflykten blev kortvarig!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen