måndag 13 juni 2016

English tea at Maggie's

I söndags fick jag uppleva något som jag aldrig upplevt tidigare, nämligen English tea in an english garden, för att fira Engelska drottningen Elisabeths 90 års dag!

Det var min engelska vän Maggie, som nu bott i Finland i 8 år, som hade bjudit in oss till hennes trädgård.

Maggie är en fantastisk kvinna, full av humor och med ett hjärta av guld!

Hon har stort intresse för trädgård och mat. Vill man få en matupplevelse i härlig miljö med havsutsikt så ska ni ta kontakt med henne! Hon ordnar middagar, event och catering.
Ni hittar henne på facebook under namnet Maggie's delikat.I hennes köksträdgård finns flera olika fruktträd, blommor, jordgubbar, rabarber, grönsaker, bönor och allt möjligt annat. Härifrån kan hon skörda egenodlade grönsaker till middagar och event.


Mitt underbara sällskap Nina beundrar konstruktionerna i Maggie's Köksträdgård.


När man går till andra sidan av huset så hittas en stor och öppen trädgård, terasser, gästhus (med bastu och kök) och en english cortyard.Vi han bara sätta oss ner innan vi blev serverade te/kaffe och en hel tallrik med salta godsaker, bara för oss två!
En riktig smakupplevelse!
Brödrullen med lufttorkad skinka och sparris var en av favoriterna.


Tekoppen fylldes på flera gånger medans vi satt där i solen och njöt av omgivningen, utsikten, sällskapet och maten! Sedan kom en tallrik till laddad med flera olika bakverk och annat sött, (hade inte bild på allt). Apricot tarts, var fruktig och syrlig, mums mums. Kopparna med jordgubbar såg ut som något mäktigt, men när man satte skeden i munnen så var det lätt och frisk och överraskade med jordgubbskompott i bottnet. En kaka som inte finns på bilden är Polentakakan, den var helt fantastisk. Inget mjöl, helt glutenfri, dränkt i citronsaft och bara helt underbar! 


Här intill den vackra naturstensväggen satt vi och fikade.
 En sådan kunde jag också ha hemma. Den ramar in uteplatsen samtidigt som den ger skydd mot vind och insyn. Det är flera veckors arbete bakom väggen och massor av stål för att hålla upp konstruktionen!


I trädgården hittar man rostiga tunnor och kärl lite här som där. Och mycket sten och andra naturmaterial.

En av de nyaste konstruktionerna i trädgården var dammen med planteringsdelen intill muren.
Lite vattenblänk sitter aldrig fel!
På grund av den starka solen var det lite svårt att få en bra och tydlig bild. Närmaste är den stora blomrabatten. Jag gillar när man leker med växtföljd och upprepningar, som exempelvis irisens gräsliknande bladverk som ni ser på bilden längre ner... Längst bak skymtar sandstranden!
Tvungen att avsluta med denna härliga bild. Gräslök i blomrabatten. Hur snyggt som helst. Älskar blommande gräslök! Det gör det inte sämre heller att en humla surrade på där när jag skulle fotografera. Äkta sommarkänsla!

Hade en varm och inspirerande känsla när vi åkte därifrån. I bilen konstaterade både jag och Nina att vi åkte hem utvilade, mätta och fulla med ny inspiration och ork!

Thank you Maggie for having us over for tea in your lovely garden!
See you soon!

Kitty
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

2 kommentarer:

Ingela sa...

Helt fantastiskt!
Det ska faktiskt bli afternoon tea i vår trädgård eller vårt uterum i morgon också. ��

♥Min Eden♥ sa...

Tack själv för sällskapet!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Finlandssvenska bloggtoppen